zondag 13 januari 2013

Recept: Rode linzensoep.

 
Ingrediënten:
 
  • 5 grote glazen water.
  • 1 glas rode linzen.
  • 1 klein blikje tomatenpuree.
  • 3 tenen knoflook.
  • 2 fijngesneden uien.
  • 1 theelepel komijn.
  • 1 theelepel gemalen gedroogde chilipepers.
  • 2 theelepels gedroogde munt (vers kan ook).
  • 2 kippenbouillon blokjes (runderbouillon kan ook).
  • Scheutje olijfolie.
  • Scheutje citroensap.
  • Peper en zout naar smaak.
 
Bereiding:
 
  • Fruit de fijngesneden uien en de knoflook die je uit de knoflookpers hebt geperst in wat olijfolie, in een soeppan.
  • Voeg het blikje tomatenpuree bij.
  • Laat alles samen rustig op een middelmatig vuurtje bakken.
  • Voeg het water, de linzen en de kruiden (behalve de gedroogde munt) bij de uien. Voeg ook de bouillonblokjes bij.
  • Roer alles door elkaar en laat de soep een half uur op een lage vuurtje staan, doe de deksel schuin op het pan.
  • Roer de soep om de 10 min.
  • Na een half uur haal je de pan van het vuur, en mix je de soep met een staafmixer tot het helemaal egaal word.
  • Laat de soep dat weer 5 min op een lage vuurtje doorkoken, en voeg de gedroogde munt bij.
  • Schep de soep in een kommetje en pers er wat citroen sap overheen, doe nog wat gedroogde munt bij. 
 
Eet smakelijk!
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten