woensdag 16 januari 2013

Recept: Chocolade truffels.



Ingrediënten voor ongeveer 42 chocolade truffels:

  • 400 gram chocolade naar keuze. Ik gebruik 2 repen Côte d’Or,  per reep zijn ze 200 gram.
  • 250 ml verse slagroom.
  • Cacao poeder.
  • Hazelnoot krokant.

Bereiding:

  • Hak de chocolade grof, en leg het in een grote kom.
  • Zet een pan op het vuur met de slagroom erin, verwarm de slagroom op tot het bijna kookt.
  • Giet de warme slagroom bij de chocolade en laat het 2 minuten staan.
  • Na 2 minuten is de chocolade gesmolten en roer je het nog goed door met een garde tot het een dikke chocolade beslag word.
  • Laat het beslag een nacht in de koelkast staan tot die hard word.
  • Als het beslag hard geworden is schep je met een theelepel een stukje beslag en leg je dat op je handen, draai er een bolletje van.
  • Dan leg je de chocolade bolletje bij in het bakje waar ook cacao poeder inzit en mix je alles tot je bolletje bedenkt word met cacao poeder.
  • Dan maak je nog een chocolade bolletje en leg je de bolletje bij de hazelnoot krokant en doe je het zelfde als bij de cacao poeder.
  • Ga zo door tot al het beslag op is, leg al je truffels op een plaat met bakpapier.
  • Laat al je truffels nog een uurtje in de koelkast staan.
  • Als je ze wilt serveren kan je ze nog in een kleine cupcake papiertje leggen, voor de sier.
Eet smakelijk!


2 opmerkingen: