Ingrediënten voor ongeveer 42 chocolade truffels:
- 400 gram chocolade naar keuze. Ik gebruik 2 repen Côte d’Or, per reep zijn ze 200 gram.
- 250 ml verse slagroom.
- Cacao poeder.
- Hazelnoot krokant.
Bereiding:
- Hak de chocolade grof, en leg het in een grote kom.
- Zet een pan op het vuur met de slagroom erin, verwarm de slagroom op tot het bijna kookt.
- Giet de warme slagroom bij de chocolade en laat het 2 minuten staan.
- Na 2 minuten is de chocolade gesmolten en roer je het nog goed door met een garde tot het een dikke chocolade beslag word.
- Laat het beslag een nacht in de koelkast staan tot die hard word.
- Als het beslag hard geworden is schep je met een theelepel een stukje beslag en leg je dat op je handen, draai er een bolletje van.
- Dan leg je de chocolade bolletje bij in het bakje waar ook cacao poeder inzit en mix je alles tot je bolletje bedenkt word met cacao poeder.
- Dan maak je nog een chocolade bolletje en leg je de bolletje bij de hazelnoot krokant en doe je het zelfde als bij de cacao poeder.
- Ga zo door tot al het beslag op is, leg al je truffels op een plaat met bakpapier.
- Laat al je truffels nog een uurtje in de koelkast staan.
- Als je ze wilt serveren kan je ze nog in een kleine cupcake papiertje leggen, voor de sier.
Hmnm, dit ga ik ook proberen :)
BeantwoordenVerwijderenJa moet je zeker doen, Het is makkelijk en super lekker!
Verwijderen